Geplaatst op:

Beilun-gebied afgesloten vanwege corona-uitbraak Ningbo

In het kerngebied van de haven van Ningbo Zhoushan is een corona-uitbraak. Het hele Beilun-gebied is onmiddelijk afgesloten waardoor de containervaart opnieuw verstoord wordt.

Hoewel de haven van Ningbo nog steeds normaal functioneert, is het aantal gesloten empty depots toegenomen.

De regionale blokkade beperkt dan ook het aantal beschikbare chauffeurs in Ningbo. Alle vrachtwagenchauffeurs moeten binnen 3 dagen twee opeenvolgende negatieve coronatests kunnen krijgen en sommige gebieden buiten Ningbo laten geen vrachtwagenchauffeurs uit Ningbo toe.

Alleen de chauffeurs op de witte lijst (klaar met de covid-test) kunnen nu het Ningbo depot in. De meeste zendingen komen het depot binnen, maar kunnen niet aan boord worden geladen of vertrekken. Het is zeer waarschijnlijk dat schepen hun aanloop naar Ningbo zullen annuleren of hun schema's zullen aanpassen.

Hoe lang het gebied in lockdown zal blijven is afhankelijk van de ontwikkeling van de epidemie in Beilun. Vooralsnog zijn er in de haven nog geen coronagevallen geconstateerd in tegenstelling tot Shenzhen en Tianjin, waar nu ook een corona-alarm wordt geslagen.

Wij houden de situatie nauwlettend in de gaten. Neem voor meer informatie contact op het jouw Jordex contactpersoon.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more