Geplaatst op:

Belang van een goede VGM aanleveren

Om de veiligheid aan boord van schepen te vergroten is het wegen van containers voordat ze aan boord worden geladen verplicht. Voor elke exportcontainer moet een geverifieerd brutogewicht worden opgegeven door de verlader.

Om te voorkomen dat de stabiliteit van zeeschepen in gevaar komt en de hoeveelheid containers aan boord te groot is, is de weegplicht vier jaar geleden verplicht gesteld. In de praktijk kwamen de werkelijke gewichten van containers vaak niet overeen met de in de scheepsdocumenten opgegeven brutogewichten.

De verlader is verantwoordelijk voor de opgave van het juiste gewicht. Die moet daarom het brutogewicht (VGM – Verified Gross Mass) kunnen verifiΓ«ren. De verlader weegt of kan de beladen container op twee manieren laten wegen:

De beladen container fysiek (laten) wegen door middel van een gecertificeerd weegwerktuig, zoals een gekalibreerd weeginstrument of weegbrug.
Het toepassen van een goedgekeurde berekeningswijze; het optellen van het gewicht van lading, verpakkingsmateriaal, de massa van pallets en het stuwagemateriaal en leeg containergewicht (tare weight container) zoals dit is verstrekt door de degene die de container beschikbaar stelt. Ook hier dienen de gewichten van de individuele pakstukken vastgesteld te zijn door te wegen met gekalibreerde en gecertificeerde weegschalen.

Containers die zonder VGM op de terminal worden afgeleverd, zullen niet aan boord van het schip worden geladen. Daarnaast ontvangt u een boete/toeslag van de betreffende rederij.

Vragen over het VGM? Neem dan contact op met uw Customer Service contactpersoon binnen Jordex.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more