Geplaatst op:

Blog Celeste: wegdromen naar Mexico

Voordat de donkere dagen Γ©cht een feit worden, ben ik er begin deze maand even tussenuit geglipt naar Mexico. De perfecte vakantiebestemming waardoor ik nog verliefder ben geworden op Latijns-Amerika.

Wist u dat drie van de 7 Nieuwe wereldwonderen zich in Latijns-Amerika bevinden? U bent vast bekend met het Cristo Redentor beeld van Christus in Rio de Janeiro in BraziliΓ« of de Inca ruΓ―nes Machu Picchu in Peru. Tijdens mijn vakantie in Mexico heb ik de Chichen Itza bezocht, de Maya tempels die vooral indrukwekkend zijn door haar geavanceerde architectuur, veelal gebaseerd op de astronomische wetenschap.

Tijdens een uitstapje naar het eiland Isla Mujeres heb ik vanuit mijn hangmat, onder het genot van een Margarita genoten van de mooiste witte stranden met kristalhelder water. Ook heb ik in de buurt van CancΓΊn gezwommen in een cenote, een sprookjesachtige onderwatergrot met een waterval. Om de avonden af te sluiten heb ik tevens genoten van het bruisende nachtleven dat CancΓΊn te bieden heeft.

Maar er is veel meer reden om Mexico verder te willen verkennen! Mexico is een enorm groot land, met veel variatie qua landschappen, cultuur en steden. Wist u bijvoorbeeld dat Mexico-stad de oudste stad van Noord-Amerika is? Bij een volgende reis wil ik zeker het stadsleven in Mexico-stad verder verkennen. Maar ook het heerlijke (en pittige!) eten is voor mij een reden waarom ik snel weer die kant op wil gaan.

Naast toerisme is Mexico op zakelijk gebied zeker ook een interessante speler. Mexico is de op één na grootste economie van de regio en een belangrijke handelspartner voor Nederland. Bij Jordex werken wij nauw samen met onze Mexicaanse agent, die dankzij meerdere kantoren vertegenwoordiging heeft over het gehele land. Mede hierdoor kunnen wij u volledig van dienst zijn voor alle lokale diensten die u eventueel nodig heeft, zoals huisleveringen en douane formaliteiten.

Heeft u vragen over Mexico? Neem dan contact op via mijn nieuwe e-mailadres: celeste.flores@jordex.com

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more