Geplaatst op:

Blog Kim: De politieke invloed op logistiek

Dat er aardig wat brandhaarden in het Midden-Oosten woeden hoef ik niemand te vertellen. Hoeveel invloed de politiek heeft op de logistiek wordt vaak vergeten.

Kijk naar Iran, Qatar en de populaire route van Mersin richting ErbilΒ waardoor de politieke onrust gangbare transportroutes gewijzigd zijn.Β Iran is steeds toegankelijker geworden. Voor Qatar is er een alternatieve route met andere transithavens en de route Mersin –Erbil blijft open door de veranderde grenscontroles.

Als exporteur naar het Midden-Oosten krijgt u regelmatig te maken met de logistieke gevolgen van de politieke situatie in een land of gebied. Havens die plotseling gesloten worden en vertragingen door congesties. Zo leek enkele maanden geleden even stabieler te zijn in Jemen na de opening van Hodeidah, maar sinds vorig weekend zijn alle havens weer gesloten, op Aden na.

Ook ontvangers hebben het soms zwaar te verduren, zoals in Jemen. Door de sluiting van Hodeidhah worden containers in alternatieve havens gelost die vaak in vijandige gebieden liggen. Met soms gevaar voor eigen leven moeten containers uitgehaald worden.

Toch blijft het bijzonder om te zien hoeveelΒ er nog geΓ«xporteerd wordt naar oorlogsgebieden. Neem bijvoorbeeld Jemen, waar nu al tweeΓ«nhalf jaar een heftige burgeroorlog woedt. Een onderwerp waar je weinig over hoort in de media, maar waar misschien wel de heftigste burgeroorlog in de regio is. Bij de export naar dit land zien we vooral productenΒ die bijdragen aan de eerste levensbehoeften, zoals voedingsmiddelen, dierenvoeding, machines en smeervetten.

Het is wel duidelijk dat ik me als Midden-Oosten specialist nooit hoef te vervelen. Ik volg alle ontwikkelingen op de voet en blijf nauw in contact met agenten en rederijen om te kijken naar oplossingen en alternatieven. Om op de hoogte te blijven van de andere kant, de klantzijde, zijn uw ervaringen ontzettend belangrijk. Ik kom dan ook graag in contact met u!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more