Geplaatst op:

Blog Kim: In gesprek met Jeroen Vermaas

Dagelijks heb ik overleg met collega's om onze klanten de beste oplossingen te bieden voor het exporteren van goederen naar het Midden-Oosten.Β Vandaag ga ik in gesprek met Jeroen; onze Export Manager.

Om onze klanten de beste service te bieden en in kaart te brengen waar de behoeften liggen, is marktkennis nodig. Mijn collega’s spreken dagelijks klanten over hun ladingsstromen die naar het Midden-Oosten gaan.Β Jeroen bedient een groot aantal klanten die veel reefers verschepen, waardoor hij veel kennis heeft over het verschepen van temperatuurgevoelige lading. Tijd om hem een aantal vragen te stellen!

Welke ontwikkelingen zie je de laatste tijd voorbij komen bij klanten die naar het Midden-Oosten exporteren? Er is veel groei in vaste ladingsstromen zoals levensmiddelen en agro gerelateerde materialen. Die groei zien we terug in leveringen aan grote hotelketens en supermarkten. Veel bedrijven die naar andere werelddelen verschepen, beginnen zich ook te ontwikkelen in het Midden-Oosten.

Kim: dat klopt, het Midden-Oosten heeft een groeiende bevolking en de vraag naar voedsel stijgt, maar ook de vraag naar het soort product verandert.

Welke producten wordenΒ naar het Midden-Oosten verscheept? Als ik naar de reefer containers kijk is dit zeer divers, van vlees en zuivel tot aan patat en chocolade.

Welke uitdagingen zie je voor het verschepen van reefer containers naar het Midden-Oosten? Bij het transporteren van temperatuurgevoelige goederen is de transittijd erg belangrijk. Er worden maar weinig havens in het Midden-Oosten direct aangedaan, waardoor er veel gebruik gemaakt wordt van transithavens waar regelmatig congestie voorkomt. U kunt zich voorstellen dat dit de houdbaarheid van het product niet ten goede komt. We houden hier rekening mee bij het kiezen van lijndiensten en volgen de zendingen op de voet via onze Client Portal.

Kim: Door onrust in de omgeving kunnen er wijzigingen in het transport voorkomen. Neem Qatar als bijvoorbeeld; na de spanning vorig jaar zijn er andere routes geadviseerd. Deze variΓ«ren van 22-26 dagen tot 42-44 dagen, wat een flink verschil is. Deze routes zullen voorlopig nog gebruikt worden aangezien Qatar en een aantal landen uit de GCC steeds verder van elkaar lijken te komen staan.

Wat verwacht je voor de toekomst? Voor de gangbare route via Jebel Ali komen steeds meer alternatieven. Diverse rederijen doen via Salalah kleinere havens aan. Daarnaast is er een opkomst van andere havens die steeds belangrijker worden, zoals Abu Dhabi.

Kim: Routes veranderen makkelijk. Zo is de directe dienst naar Aqaba sinds deze maand opgeheven. Deze gaat nu via Algeciras in 14 dagen, wat sneller is dan via Jeddah in ruim 25 dagen. Dit zijn kleine veranderingen wat grote invloed heeft op de transittijd. Ik zie voor de toekomst ook zeker een opkomst van nu relatief kleine en onbekende havens. Nieuwere havens zoals King Abdullah worden steeds meer gebruikt en direct aangedaan.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more