Geplaatst op:

Blog Roderik: van welbekende indrukken tot gekheid ten top

Als specialist op Noord-Amerika heb ik de Verenigde Staten al meerdere malen bezocht. De VS is voor mij kenmerkend aan de grootste tegenstellingen, die zich uiten inΒ mensen, infrastructuur en natuur.

Sneeuw in New York en in die stad kijken naar schaatsende mensen in het mooie Central Park, om vervolgens een aantal dagen later aan het zwembad te liggen in Las Vegas met 25 graden. Voor mij als Nederlander toch apart om mee te maken dat dit in hetzelfde land mogelijk is.

Tijdens mijn reis door Amerika was ik op zoek naar herkenning van hetgeen ik voornamelijk op televisie over Amerika zie en hoor. Maar toch ook naar bevestiging van de (voor)oordelen die ik heb over Amerikanen.

In New York blijkt dan inderdaad, zodra je bekomen bent van de indrukken van de wolkenkrabbers, dat deze stad nooit slaapt. Sirenes van politieauto’s, toeterende taxichauffeurs, felle oplichtende billboards, het gaat maar door. Een echte 24 uurs economie, waar je mensen van bovenop de Empire State building, met overigens een fantastisch uitzicht op de Big Apple, als mieren door de stad ziet bewegen.

Hoe anders is Los Angeles, waar alles zich gewoon een stuk trager lijkt voort te bewegen. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het klimaat. Ook in de winter is het daar namelijk twintig graden. De stad kent tevens veel minder hoogbouw dan New York en de hotspots liggen een stuk verder uit elkaar, waarbij in New York toch alles redelijk centraal op Manhattan gesitueerd is. Al met al maakte Los Angeles de verwachtingen toch minder waar dan vooraf gesitueerd. De Hollywood β€˜Walk of Fame’ vind ik minder famous dan verwacht.

Las Vegas daarentegen niet. Zodra je binnenkomt op de gate van het vliegveld kom je de eerste gokautomaten tegen, je kan letterlijk direct beginnen. Vervolgens zie je een stad die Amerikanen een reden geeft om Europa niet te hoeven bezoeken. Zo is Venetië nagebouwd in een casino, compleet met de mogelijkheid om per gondel door een kanaal te varen. Gekheid ten top en in Las Vegas kan je het vinden. En waargebeurd; één van mijn reisgenoten won een kleine 2000 dollar in Las Vegas, dus ook dat heb ik grappig genoeg mee mogen maken.

Het meest aparte was toch wel het verblijf in het godvrezende Alabama. Bij een bezoekje aan een schietwinkel, waar de meest geavanceerde automatische wapens in de etalage lagen, zijn mijn reisgenoten de schietbaan opgegaan. Ik heb zelf niet meegedaan. Dit gaf de winkelier direct aanleiding om een vurig pleidooi af te steken op zijn grondwettelijk recht voor het bezitten en dragen van een vuurwapen. Alsof ik van plan was hem dat recht te ontnemen?!

Mocht je rond Mardi Grass in de buurt van New Orleans zijn, aarzel niet en ga erheen! Vrouwen liften inderdaad hun shirtje voor kralenkettingen en het is altijd een groot feest op de welbekende Bourbon Street. Carnaval in Brabant is leuk, maar Mardi Grass overtreft dit toch echt.

Hebben Amerikanen dan nog wel overeenkomsten? Jazeker overal vinden Amerikanen dat ze het land van de β€˜great’ zijn. Maar toen zat er wel een andere president, of dat nu nog zo is…?

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more