Geplaatst op:

Brazil Network Day

Ook dit jaar was Jordex aanwezig op de Brazil Network Day in Den Haag. Dit evenement brengt professionals en bedrijven die interesse hebben in de Braziliaanse markt met elkaar in contact.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Braziliaanse ambassade rond het bezoek aan Nederland van een delegatie van zowel overheidsfunctionarissen als ondernemers uit Ceará. De zakelijke kansen van deze Braziliaanse staat werden dan ook belicht.

Ceará, waarvan de hoofdstad Fortaleza is, biedt vooral kansen op het gebied van energie, mijnbouw, toerisme, visserij en agricultuur. Met een bevolking van 9.4 miljoen is Fortaleza de op vier na grootste stad van Brazilië en de op zes na grootste stad op het gebied van consumptie.

De Exports Processing Zone (EZP) in Ceará is vorig jaar benoemd tot één van de beste ‘free trade zones’ van Latijns-Amerika en de Caraïben door het zakendagblad Financial Times. Ook zijn er momenteel projecten in gang gezet om de haven van Pécem te ontwikkelen tot een hub voor het noordoosten van het land.

Zo heeft de Rotterdamse haven onlangs een intentieverklaring met Ceará ondertekend om de mogelijkheden tot een samenwerking te onderzoeken. De haven van Pécem wordt naast containers gebruikt voor het doorvoeren van goederen als kolen, ijzererts en LNG (Liquefied Natural Gas).

In de Greater Fortaleza Investment Guide kunt u meer lezen over de zakelijke kansen in Ceará.  Dankzij de vertegenwoordiging van onze Braziliaanse agent in meerdere steden over het gehele land, kunt u bij ons terecht met al uw import en export gerelateerde vragen over Brazilië. Neem voor meer informatie contact op met Celeste Flores via cf@jordex.com.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more