Geplaatst op:

BTW geïmplementeerd in VAE

Per 1 januari 2018 is de aangekondigde BTW doorgevoerd in de Verenigde Arabische Emiraten. Een exacte blauwdruk vanuit de overheid is er nog niet, waardoor veel lokale bedrijven hun weg hierin nog moeten vinden.

Op het gebied van lokale kosten voor de logistiek zal de BTW van toepassing zijn op onder andere inspectiekosten, zegelkosten en demurrage kosten. Het internationale transport van goederen valt onder de 0% regeling.

Veel lokale bedrijven hebben nog moeite met het updaten van alle BTW gegevens bij de betreffende douane. Hierdoor kan het de komende weken voorkomen dat het langer duurt voordat de ontvanger kan inklaren. De ontvanger kan deze gegevens zelf digitaal updaten.

Na de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië volgen de overige Golfstaten. Concrete plannen hiervoor zijn echter nog niet bekend.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more