Geplaatst op:

Canada introduceert Carbon Tax

De federale regering van Canada heeft alle provincies verplicht een zogeheten ‘Carbon Tax’ in te voeren. De regering ziet de heffing als een effectieve manier om de uitstoot van fossiele brandstoffen terug te dringen.

De regering van de Canadese premier Justin Trudeau heeft, in tegenstelling tot de Amerikaanse zuiderburen, klimaatverandering hoog op de agenda staan en heeft als doelstelling een bijdrage te leveren om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De regering is dan ook sinds haar aantreden eind 2015 bezig met beleid die erop gericht is de uitstoot van fossiele brandstoffen te verminderen en het gebruik van groene brandstoffen promoot.

In hoeverre deze CO2-belasting invloed heeft op de tarieven van fossiele brandstoffen, zoals benzine en diesel, is nog onduidelijk, omdat elke provincie zijn eigen manier van heffen mag bepalen. Wanneer de belasting geïmplementeerd wordt, is ook per provincie verschillend. Als het maar in 2018 is.

De grootste railoperators van Canada, Canadian Pacific Railway en Canada National Railway, hebben al aangekondigd de heffing van de overheden door te rekenen in hun tarieven. Beide railoperators zijn de voornaamste transporteurs van containers op de verre binnenlandse bestemmingen in Canada. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit een Canada Carbon Tax toeslag worden van enkele Canadese dollars, afhankelijk van de afstand en herkomst of bestemming van de container in Canada. Uiteraard houdt onze Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse de invoering van de heffing nauwlettend in de gaten.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more