Geplaatst op:

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd. Dit moet de doorvoercapaciteit en de efficiΓ«ntie van een van de belangrijkste handelsroutes ter wereld weer verbeteren na aanhoudende droogte.

Vorige maand maakte de Panama Canal Authority al bekend dat er per 22 juli jl. 34 schepen per dag de sluizen mogen passeren. Nu hebben ze aangekondigd dat dit er vanaf 5 augustus 35 zijn. Normaal gesproken zijn er 40 schepen per dag welkom, maar door aanhoudende droogte was de waterstand in het kanaal te laag.

De toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen is op 11 juli verhoogd naar 14,33 meter en wordt later deze maand weer verhoogd naar 14,63 meter. De aankondigingen zijn op basis van het huidige en het verwachte waterpeil van het GatΓΊnmeer, het meer waar het Panamakanaal zijn water uit betrekt.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more