Geplaatst op:

Chinees Nieuwjaar: Jaar van het Konijn

Wat brengt dit jaar ons volgens de Chinese astrologie? Precies waar we na het enerverende jaar van de Tijger aan toe zijn: vrede, geduld en geluk.

Op 22 januari is het Chinees Nieuwjaar van start gegaan, een feest dat niet één nacht, maar vijftien dagen lang wordt gevierd. Honderden miljoenen Chinezen reizen tijdens deze dagen naar hun familie om een eerbetoon te brengen aan de rijke tradities die het feest met zich meeneemt.

De Chinese astrologie werkt met jaren in plaats van maanden, ook wel de Chinese dierenriem genoemd. De twaalf dierenriemdieren zijn in volgorde: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Volgens de mythe is dit de volgorde waarop de dieren arriveerden op het feest van Jade-keizer.

Ben jij in 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 en 2011 geboren? Dan is jouw Chinese sterrenbeeld een konijn en wordt dit jouw jaar. Konijnen zijn rechtschapen, intuΓ―tief en tactvol. Het zijn bijzonder gevoelige en kalme personen. 2023 zal dan ook een meer ontspannen jaar worden met meer respect en empathie voor onze medemens.

Meer weten over de tradities van het Chinees Nieuwjaar? Lees dan het artikel Alles over het Chinees Nieuwjaar.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more