Geplaatst op:

Congestie VS houdt aan

Overvolle terminals, congestie op de aanlegplaatsen van de terminals en lokale vrachtwagencapaciteiten hebben een crisisniveau bereikt. De vertragingen op de routes naar de VS zijn het gevolg van een opeenstapeling van oorzaken.

De grote voorraden lege containers en hoge importvolumes blijven zich opstapelen waar de activiteiten op de terminals in de Verenigde Staten door worden gestremd. De lokale truckcapaciteiten hebben inmiddels een crisisniveau bereikt, waardoor de vertragingen over land toenemen. Truckers moeten een paar weken van te voren geboekt worden en geven momenteel zelfs voorkeur aan lokale ladingen boven lange afstanden. De situatie in alle markten in de VS is nijpend en een gevolg van het ruimte- en equipmenttekort in de containervaart dat zich wereldwijd heeft verspreid.

Om de importleveringen te bespoedigen hebben de terminals de poort- en terminaluren verlengd. Vervoerders verwachten na Chinees Nieuwjaar een afname te gaan zien. Vooralsnog kampen schepen met vertragingen van gemiddeld 1-2 weken, doordat er niet tijdig gelost kan worden in de havens.

Wij raden u aan om in de komende weken zo ver mogelijk in de toekomst te boeken om vertragingen en uitdagingen te beperken. Neem voor boekingen en meer informatie contact op met uw Jordex contactpersoon, dan staan wij u graag persoonlijk te woord.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more