Geplaatst op:

Consequenties drugsvondst MSC schip

Nadat dit jaar voor de tweede keer een groot volume illegale drugs is aangetroffen aan boord van een MSC schip, heeft de Amerikaanse douane hun C-TPAT status tijdelijk ingetrokken.

Het besluit volgde nadat op 24 juni een grote hoeveelheid cocaΓ―ne aan boord van de MSC Guyane werd onderschept in de haven van Philadelpha door de Amerikaanse autoriteiten , waarbij ook 2 bemanningsleden zijn gearresteerd.

Het Customs Trade Partnership Against Terrorism’ C-TPAT certificaat is vergelijkbaar met het Europese AEO-certificaat. Houders van het C-TPAT certificaat ontvangen voordelen als voorrang bij douanecontroles en snellere vrijgave van door de douane voor controle geblokkeerde zendingen. In ruil hiervoor dienen houders van het certificaat aan de Amerikaanse douane vrijwillig mee te werken aan risicobeoordeling, auditing en aanscherping van hun faciliteiten en toeleveringsketen tegen terroristen en criminele activiteiten.

In een verklaring heeft MSC aangegeven dat ze slechts een minimale verstoring verwachten als gevolg van het tijdelijk intrekken van het certificaat. De rederij stelt dat het ze niet is beperkt in het zakendoen of geschorst is om actief te zijn op de Amerikaanse markt. U hoeft daarom niet te vrezen voor vertragingen van uw zending via MSC. Het certificaat is ingetrokken voor de duur van 90 dagen.

Uiteraard houdt Jordex de stand van zaken nauwkeurig in de gaten en voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more