Geplaatst op:

Containers stapelen zich op voor Shanghai/Ningbo

Voor de twee grootste havens wereldwijd staat een half miljoen TEU containers te wachten. Er liggen in totaal ongeveer 100 schepen te wachten tot ze naar binnen kunnen.

Volgens Global Port Congestion Monitor van de Aziatische data-analist Linerlytica lag er eind april voor de twee havens samen 501.412 TEU. Hiermee zijn de twee Chinese havens verreweg de grootste maritieme congestie hubs.

De gemiddelde wachttijd in de haven van Shanghai is inmiddels afgenomen. Dit blijkt uit cijfers van visibilityplatform FourKites. Ten opzichte van 22 april, het piekkmoment, is de wachttijd van de meting van 29 april met 10% afgenomen.

De twee naburige Chinese megahavens zijn daarmee verreweg de grootste maritieme congestie-β€˜hotspots’. Het aantal schepen dat wel een plaatsje in de twee havens heeft weten te bemachtigen, is 88, tezamen goed voor iets minder dan een half miljoen teu. Shanghai kreeg de afgelopen weken te maken met strenge coronalockdowns.

De volgende twee havens die in het rood schieten op de congestiemeter liggen in Amerika. Bij Los Angeles/Long Beach liggen 39 containerschepen voor anker met ruim 325.000 TEU aan boord. Daarna volgt New York met 19 wachtende schepen met 175.000 TEU.

De Europese havens van Hamburg en Rotterdam staan ook in de top-10 met vijftien en twaalf schepen die voor anker liggen te wachten totdat ze de haven in kunnen.

Doordat rederijen zijn begonnen om aanlopen in Shanghai te schrappen omdat er wegens de dichte fabrieken minder ladingaanbod is, begint de hoeveelheid wachtende schepen bij ’s werelds grootste containerhaven volgens Linerlytica de afgelopen week wel af te nemen. De analist stelt op basis van die observatie zelfs dat het erop lijkt dat de congestie er ondanks de grote hoeveelheid wachtende teu’s nog wel redelijk β€˜onder controle’ blijft.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more