Geplaatst op:

Correct aanleveren van B/L-gegevens

Als officieel verschepingsdocument dient de Bill of Lading (B/L) in de hoofdregel als eigendomsbewijs van de lading. Bij het invullen van dit document komt echter wel precisiewerk te pas. Wij geven u tips voor het compleet en correct aanleveren van de B/L.

De B/L, ook wel cognossement genoemd, legt vervoersafspraken als waar de lading uit bestaat, naar welke haven er verscheept wordt en wie de afzender en ontvanger is, vast. Aan de hand van de door u aangeleverde instructie wordt de B/L door de rederij of forwarder opgemaakt. Het niet compleet en correct aanleveren van gegevens leidt tot vertraging en veel hinder.

Met de onderstaande tips maakt u een foutloze B/L instructie op:

Lever de instructie minimaal 48 uur voor vertrek van het schip aan, zodat er voldoende tijd is om de draft te controleren en eventueel aan te laten passen;
Controleer altijd de HS-code (Harmonized System code). Met deze code kan de douane goederen wereldwijd eenduidig identificeren en classificeren;
De volgende gegevens dienen zowel van de consignee als de notify op de B/L vermeld te worden: bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Ook het BTW-nummer dient opgegeven te worden (voor het manifest);
Gebruik hetΒ formatΒ om de instructie juist op te maken met de benodigde gegevens.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more