Geplaatst op:

Cosco investeert in terminal Abu Dhabi

Cosco Shipping Port investeert $400 miljoen in de bouw van een nieuwe containerterminal in Abu Dhabi. Het Emiraat wil handel uitbreiden met China, de één na grootste economie ter wereld.

Tot nu toe gaat de handel hoofdzakelijk via Dubai, maar Abu Dhabi hoopt met deze investering haar aandeel aanzienlijk te vergroten. De nieuwe terminal moet de capaciteit van de haven gaan verdubbelen.

De terminal zal een capaciteit van 2.4 miljoen TEU hebben met de mogelijkheid om uit te breiden naar 3.5 miljoen TEU. De huidige terminal van Khalifa Port heeft een capaciteit van 2.5 miljoen TEU. De bilaterale handel tussen China en de VAE was totaal $20,2 miljard in de eerste zes maanden van 2016 volgens cijfers van de Chinese ambassade in Abu Dhabi.

Cosco is de grootste containerrederij van AziΓ« en de drie na grootste ter wereld. Het Chinese bedrijf zal het merendeel van de aandelen bezitten van de nieuwe terminal die begin 2018 operationeel moet zijn.

Ons kantoor Jordex Global in Abu Dhabi volgt de lokale ontwikkelingen op de voet. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden naar Abu Dhabi? Aarzel dan niet om contact met Jordex Global op te nemen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more