Geplaatst op:

De complexiteit van internationale handel

De VAE hebben de dertiende plaats bemachtigd in het logistieke rapport van de complexiteit van internationale handel. EfficiΓ«nte logistiek en infrastructuur spelen een grote rol bij deze selectie.

Het rapport, genaamd β€˜Connecting to Compete 2016 Trade Logistics in the Global Economy’, includeert de Logistics Performance Index (LPI). Deze index geeft de complexiteit van de internationale handel weer, aan de hand van logistieke performance, kwaliteit van de infrastructuur, tijdlijnen van verschepingen en de efficiΓ«ntie van het inklaringsproces bij de grenzen.

De wereldwijde handel is afhankelijk van de logistiek. De efficiΓ«ntie van de import en export, groei en hoe landen competeren met de wereldwijde economie is hierbij doorslaggevend. Landen met een efficiΓ«nte logistiek kunnen makkelijker binnen- en buitenlandse markten bereiken door een betrouwbare supply chain. De kosten (tijd en geld) liggen een stuk hoger voor landen met een inefficiΓ«nte logistiek.

Op de eerste plaats staat Duitsland en Nederland heeft de vierde plaats gekregen. Met een 13e plaats hebben de Verenigde Arabische Emiraten het hoogst gescoord van de Arabische landen. Hoewel er vanuit de logistieke efficiΓ«ntie nog veel werk aan de winkel is, is Iran gestegen naar de 96e plaats. Toch is Iran hard bezig met het verbeteren van het logistieke proces door vernieuwingen in de havens, spoor en infrastructuur.

De overige landen van de Golfstaten hebben een plaats tussen de 30 en 55 gekregen. De Arabische landen rondom de Middellandse Zee, inclusief de Maghreb, moeten het doen met een plaats tussen 50 en 86.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more