Geplaatst op:

Dreigend mega-faillissement Hanjin

De aankondiging van het dreigende faillissement van de Zuid-Koreaanse rederij Hanjin Shipping raakt de scheepvaart wereldwijd. Dat zo’n grote speler uit de top tien op omvallen staat, zorgt voor onrust in de branche.

Volgens het Nieuwsblad Transport zijn de spottarieven met tientallen procenten omhoog geschoten. Dit komt voor de overige rederijen niet slecht uit, daar de huidige tarieven nog altijd verliesgevend zijn voor de rederijen.

Niet alleen Hanjin, één van de grootste rederijen ter wereld, bevindt zich in een financieel lastige positie. Andere grote rederijen hebben het ook zwaar, maar tot nu toe gingen alleen kleinere rederijen ten onder. Om het hoofd boven water te houden, hebben rederijen een verdere tariefstijging aangekondigd.

Rederijen die met Hanjin in de CKYHE-alliantie zitten, zullen door het wegvallen van bepaalde diensten snel moeten schakelen en op zoek moeten gaan naar alternatieven. Dit heeft naast een tijdelijke vermindering van de capaciteit ook gevolgen voor de transittijd en transithavens. Zo kunnen bepaalde routes opeens het dubbele aantal transitdagen hebben.

De CKYHE-alliantie waarbij Hanjin is aangesloten, is er momenteel nog niet uit hoe ze verder gaan. De vraag is of er nieuwe schepen voor deze dienst ingezet zullen gaan worden, waardoor de capaciteit weer zal toenemen.

Voor meer informatie kunt u terecht bij uw Jordex contactpersoon.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more