Geplaatst op:

Drie vragen aan General Manager Tom Roeymans

Team Jordex heeft er een Belgische collega bij. Tijd om te vragen in welke kernwaarden van Jordex Tom Roeymans zichzelf terug ziet, hoe hij de eerste maanden heeft ervaren en meer te weten over zijn plannen met Jordex Belgium!

De kernwaarden van Jordex zijn: vitaliteit, doorzettingsvermogen, vertrouwen, expertise en loyaliteit. In welke kernwaarde zie jij persoonlijke eigenschappen terug?

Mijn zakelijk parcours is me niet in de schoot geworpen en heeft de nodige tegenslagen gekend. Ik heb altijd doorgezet en gevochten voor mijn kansen, want ik weet dat hard werken in the end beloond wordt. Dit was ook te zien in mijn voetbalcarrière. Technisch gezien was ik zeker niet de beste, maar door hard trainen heb ik het redelijk ver geschopt. Dit sluit weer aan op het stukje vitaliteit en de passie voor voetbal wat ik gemeen heb met Jordex.

Met de opbouw van het kantoor in Antwerpen zullen we de nodige valkuilen en triggers tegenkomen, maar door hier samen hard aan te werken en elkaar te vertrouwen ben ik er van overtuigd dat we iets moois kunnen neerzetten.

2. Anderhalve maand geleden ben je bij Jordex gestart. Je werkt nu voornamelijk vanuit ons hoofdkantoor in Rhoon om onder anderen de bedrijfscultuur te proeven. Hoe heb je dat en de daarbij komende Rotterdamse mentaliteit ervaren?

De ervaring is top. Er staat een mooie organisatie en ik ben met open armen ontvangen. Iedereen is, net zoals ik, erg enthousiast over het nieuwe kantoor. De Rotterdamse mentaliteit spreekt mij wel aan. Niet lullen maar poetsen, of hoe zeggen jullie dit? Geef mij ook maar die directheid, die we soms in BelgiΓ« missen.

3. Welke kansen zie jij voor Jordex Belgium en welke mijlpalen kunnen we het komende jaar verwachten?

Een kantoor uitbouwen van nul naar een bloeiende onderneming is een enorme uitdaging, maar met de hulp vanuit Rotterdam HQ en mijn doorzettingsvermogen moet dit zeker lukken. Tegen het eind van het jaar wil ik een team van minstens vier man sterk hebben. Op de langere termijn staat een eigen douaneafdeling op de planning.

Bovenop het grote volume wat Jordex nu al draait via Antwerpen, zie ik veel groeipotentieel voor Jordex Belgium. De haven heeft de afgelopen drie jaar veel geΓ―nvesteerd om ook de grootste containerschepen af te kunnen handelen. Antwerpen-Brugge heeft dan ook een opvallend goed eerste kwartaal van 2024 achter de rug.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more