Geplaatst op:

Dubai wordt verrijkt met Food Tech Valley

De eerste fase van de Food Tech Valley is in Dubai van start gegaan. Het is een nieuw initiatief dat de voedselproductie van de VAE moet gaan verdrievoudigen.

Het slimme logistiek centrum voor voedsel, Onderzoek & Ontwikkeling-faciliteiten en laboratoria voor landbouwtechnologie en engineering werd op zaterdag 1 mei gelanceerd door sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepresident en premier van de VAE en heerser van Dubai. Het is een partnerschap tussen het ministerie van Voedsel- en Waterzekerheid en Wasl Properties om de stedelijke planning van toekomstige slimme en voedselonafhankelijke steden te onderzoeken.

Het project, dat de VAE moet helpen de doelstellingen van de National Food Security Strategy 2051 te halen, zal zich in de beginfase richten op strategische projecten om zelfvoorzienend te worden op het gebied van voedsel en daarbij te zorgen voor duurzaamheid en behoud van hulpbronnen.

Het initiatief is gericht op het creΓ«ren van een geΓ―ntegreerde moderne stad waar meer dan 300 variΓ«teiten van gewassen zullen worden geproduceerd met behulp van moderne landbouwtechnieken. Daarnaast zal het dienen als een hub voor toekomstige op schone technologie gebaseerde voedsel- en landbouwproducten en een incubator voor onderzoekers, ondernemers, startups en industrie-experts. Dit moet de oplossing bieden om problemen met betrekking tot de voedselproductie aan te pakken.

Het Food Tech Valley-project wordt een economische zone, wat van bijzonder belang is gezien het feit dat de omvang van de AgTech-markt naar verwachting de komende vier jaar zal groeien van 13,5 tot 22 miljard dollar.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more