Geplaatst op:

Dubbele première in Florida's Port Everglades

Dubbel feest voor Port Everglades. De haven heeft onlangs het grootste containerschip in haar geschiedenis ontvangen en op 31 mei is de verlengde pier aan de noordzijde voor het eerst in gebruik genomen.

Met de verlenging van de aanlegplaats van 300 naar 700 meter, biedt het hele containerhavencomplex van Port Everglades nu in totaal een aanlegplaatslengte van maar liefst 1.500 meter. De 'turning notch' is momenteel uitgerust met twee STS kranen, maar Port Everglades is van plan om extra units te verplaatsen naar de verbeterde noordelijke pier. Daarnaast is de haven eind 2013 drie nieuwe kadebruggen rijker.

Een paar dagen na het eerste bezoek aan de verlengde aanlegplaats, ontving Port Everglades een aanloop van het compacte neo-panamax (C-NPX) schip Cape Sounio van Costamare Shipping. Met 11.037 TEU en een lengte van 330 meter, werd het schip het grootste containerschip dat ooit de haven heeft aangedaan.

De in 2017 gebouwde Cape Sounio wordt gerund door MSC. Deze Med - Panama - WCNA-dienst, die een vloot van twaalf schepen inzet in de grootteklasse van 8.800 teu tot 12.200 teu, doet doorgaans Florida niet aan. Het recordbezoek van de Cape Sounio aan Port Everglades was eigenlijk buiten het schema op een westwaartse reis. Het schip werd behandeld in Florida International Terminal.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more