Geplaatst op:

Dubbele première in Florida's Port Everglades

Dubbel feest voor Port Everglades. De haven heeft onlangs het grootste containerschip in haar geschiedenis ontvangen en op 31 mei is de verlengde pier aan de noordzijde voor het eerst in gebruik genomen.

Met de verlenging van de aanlegplaats van 300 naar 700 meter, biedt het hele containerhavencomplex van Port Everglades nu in totaal een aanlegplaatslengte van maar liefst 1.500 meter. De 'turning notch' is momenteel uitgerust met twee STS kranen, maar Port Everglades is van plan om extra units te verplaatsen naar de verbeterde noordelijke pier. Daarnaast is de haven eind 2013 drie nieuwe kadebruggen rijker.

Een paar dagen na het eerste bezoek aan de verlengde aanlegplaats, ontving Port Everglades een aanloop van het compacte neo-panamax (C-NPX) schip Cape Sounio van Costamare Shipping. Met 11.037 TEU en een lengte van 330 meter, werd het schip het grootste containerschip dat ooit de haven heeft aangedaan.

De in 2017 gebouwde Cape Sounio wordt gerund door MSC. Deze Med - Panama - WCNA-dienst, die een vloot van twaalf schepen inzet in de grootteklasse van 8.800 teu tot 12.200 teu, doet doorgaans Florida niet aan. Het recordbezoek van de Cape Sounio aan Port Everglades was eigenlijk buiten het schema op een westwaartse reis. Het schip werd behandeld in Florida International Terminal.

Wij gebruiken cookies. Learn more