Geplaatst op:

Gewichtsrestricties tijdens Spring Thaw

Tijdens Spring Thaw, de dooiperiode in Canada, gelden er in de provincie Quebec gewichtsrestricties om schade aan het wegennetwerk te beperken. Deze periode vangt 8 maart aan en loopt afhankelijk van het weer door tot 21 mei.

Bij de overgang van winter naar de lente dooit het vaak zo hard dat het wegennetwerk kan worden aangetast door de overmatige hoeveelheden smeltwater. Daarom stelt de Canadese overheid in deze periode gewichtsrestricties in voor het maximum laadgewicht dat is toegestaan om per truck over de weg te vervoeren in de provincie Quebec, Canada. Het maximum te laden gewicht verschilt per container en per rederij.

Elke lading die gedurende deze periode in Quebec wordt vervoerd, kan extra kosten met zich meebrengen wegens verandering van uitrusting en/of gebrek aan beschikbaarheid van vrachtwagens. De lading dient gelijk over de containervloer verdeeld te worden. Dit is de verantwoordelijkheid van de aflader.

Voor Spring Thaw 2021 zijn de voorspelde begindata van de periode voor het beperken van laadgewicht opgedeeld in de volgende dooizones:

Zone 1; maandag 8 maart (00:01) tot vrijdag 7 mei (23:59)
Zone 2; maandag 15 maart (00:01) tot vrijdag 14 mei (23:59)
Zone 3; maandag 22 maart (01:01) tot vrijdag 21 mei (23:59)

Afhankelijk van de ontwikkeling van de weersomstandigheden kan het begin en einde van de periode waarin de belasting beperkt is, worden vervroegd of uitgesteld.

Voor vragen kunt u terecht bij Noord-Amerika specialistΒ Roderik van Rosse.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more