Geplaatst op:

Goederenoverslag blijft doorgaan tijdens coronacrisis

De logistieke sector werkt keihard om ervoor te zorgen dat de keten optimaal blijft presteren. Juist nu!

In China is de productie momenteel weer op gang gekomen, waardoor de export zich herstelt. Containerschepen varen weer beladen richting Europa, vrachtvliegtuigen hebben extra slots op Schiphol en de Zijderoute wordt optimaal gebruikt.

De komende weken wordt er een ladingpiek verwacht. Na het wekenlang stilliggen van de productie, moeten voorraden weer aangevuld worden. Chinese fabrieken zijn bezig aan een inhaalslag.

China lijkt langzaam op te krabbelen, intussen legt het coronavirus het openbare leven in delen van Europa en de VS plat. Reizigers van buiten de EU worden tijdelijk niet meer in Nederland en de vijfentwintig andere landen in de Schengenzone toegelaten en eerder kondigde Trump al aan dat al het personenverkeer vanuit Europa is stilgelegd.

De goederenoverslag gaat onverminderd door. De logistieke dienstverlening is de motor van de maatschappij. De maatregelen in de VS zijn dan ook niet van toepassing op het vrachtverkeer en in de EU zijn chauffeurs uitgezonderd van het in- en uitreisverbod.

Door de snel veranderende maatregelen die in ons land en de landen van de EU worden genomen, zien wij vertragingen voor trucks bij grenscontroles. Treinen en barges ondervinden hier vooralsnog geen hinder van en zijn dus een goed alternatief.

Ondanks dat de goederenoverslag doorgaat, zien we dat de productie in Nederland een kleine achterstand begint op te lopen. De productie wordt gestopt omdat er onvoldoende beschikbaar personeel en materiaal is.

Wereldwijd is er een enorme equipment imbalance doordat de productie in China wekenlang op zijn gat heeft gelegen. Ondanks dat deze nu weer op gang is gekomen, duurt het nog weken voordat de schepen in Nederland aankomen met de benodigde (reefer) containers. De ruimte vanuit Europa is daardoor beperkt en rederijen hebben daarom een toeslag aangekondigd.

Als expediteur monitoren wij voortdurend de situatie en zijn wij altijd op zoek naar alternatieven. We adviseren graag in deze veelbewogen periode en blijven juist nu ook optimaal presteren!

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more