Geplaatst op:

Haven King Abdullah in ontwikkeling

Met de komst van 28 nieuwe kranen wordt de jaarlijkse capaciteit van de grootste containerterminal van Saudi-ArabiΓ«, King Abdullah, verhoogd tot vijf miljoen TEU.

De 20 nieuwe portaalkranen en 8 ship-to-shore (STS) kranen zullen vanaf begin 2020 in bedrijf gaan. De kranen worden momenteel geassembleerd.

Deze ontwikkeling is onderdeel van de terminaluitbreiding die in februari 2019 met National Container Terminal werd ondertekend. Zodra het hele project is voltooid, kan King Abdullah Port jaarlijks 20 miljoen TEU verwerken.

King Abdullah Port sloot 2018 af met een stijging van 36% van de jaarlijkse overslag, waardoor het tegen het einde van het jaar 2,3 miljoen TEU heeft bereikt. Sinds de oprichting in het laatste kwartaal van 2013 heeft de haven in totaal 7,2 miljoen TEU overgeslagen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more