Geplaatst op:

Havenontwikkelingen on top

Naast dat Rotterdam zijn zinnen zet op duurzamer worden, investeert de haven graag in passieve infrastructuur. Daarmee stoomt de haven zich klaar om de beveiligingsapparatuur uit te breiden met havenontwikkelingen als de autonome drone.

Met innovatieve oplossingen wil men onder andere de beveiliging van het havengebied verder uitbreiden en verbeteren. Een van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied is de autonome beveiligings-drone, waar in andere havens al mee getest wordt.

De uitstoot in Rotterdam is momenteel goed voor een vijfde van de landelijke CO2-uitstoot. Met de oprichting van een speciaal fonds wordt er 100 miljoen euro vrijgemaakt om duurzame energie aan te drijven in regio Rotterdam. De eerste stap naar een klimaatneutrale stad.

Het recyclen van plastics, realiseren van infrastructuur voor waterstof, de grootschalige opslag van energie en de verdere elektrificatie van industrie en vervoer zijn projecten die het fonds wil aanpakken.

Daarnaast wordt de logistieke sector steeds meer afhankelijk van data. Om voor snellere data-uitwisseling te zorgen binnen de logistieke sector, bouwt Port of Moerdijk aan een 5G-netwerk, dat zorgt voor een snellere uitwisseling van data van bijvoorbeeld camera’s, sensoren en drones.

De autonome drone die al op meerdere locaties in Europa in gebruik wordt genomen fungeert als vliegende beveiligingscamera en zou ook in Rotterdam een absolute game changer binnen de beveiliging kunnen worden. Deze drone is autonoom, vliegt en navigeert zelf en is de uitvinding voor het uitwisselen van data bij surveillance en inspectierondes. Bekijk in de video wat voor toegevoegde waarde het autonome drone systeem kan bieden voor de haven.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2yWqmmFczxA&t=3s[/embed]

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more