Geplaatst op:

Het logistieke proces van de Import Department

Onze Import Department is de afgelopen jaren hard gegroeid. Maar wat gebeurt er dagelijks op deze afdeling? Import Manager Mark van Dartelen vertelt het.

Hoe verloopt het logistieke traject op de Import Department van Jordex? Zodra wij een aanvraag ontvangen, doen wij er alles aan om de klant een zo gunstig mogelijk tarief aan te bieden. Na ontvangst van de voor akkoord getekende offerte nemen wij de zorgen voor de klant uit handen.

Vanaf dat moment is er een communicatieve vierhoekverhouding tussen de klant, haar leverancier, de agent en Jordex. De agent is daarin het verlengstuk van Jordex buiten Nederland. Die neemt contact op met de leverancier van de klant en maakt de boeking lokaal in orde. Afhankelijk van de wensen van de klant en de gekozen incoterm wordt de overige verdeling van het logistieke proces, het voor-, hoofd- en natransport, geregeld door de lokale agent of Jordex. De logistieke diensten die binnen dit proces komen kijken, zijn inklaring, laden, lossen, douaneafhandeling en natransport. Het is onze rol vanuit Nederland om de klant in Nederland met regelmaat op de hoogte te stellen overΒ de boeking.

Waarom kunnen wij de klant van een goede service voorzien? Het gedreven team van de Import Department heeft kennis en kunde in huis. Naast dat kwaliteit hoog in het vaandel staat, blijven de medewerkers zich constant ontwikkelen door het volgen van bijvoorbeeld douanecursussen.

Ons streven is om iedere klant een passende oplossing te bieden. De Europe Asia Alliance, die dit jaar tevens haar 10-jarig bestaan viert, maakt dit mede mogelijk aangezien de aangesloten agenten Jordex lokaal ondersteunen. Om deze reden is het agentennetwerk voor ons van cruciaal belang, maar is het nog belangrijker dat zij nauw contact onderhouden met de lokale leveranciers, evenals de rederijen en wegtransporteurs. Om hier grip op te houden, wordt er jaarlijks een meeting gepland waar alle 23 agenten bijeenkomen om te evalueren, kennis te delen en elkaar naar een hoger niveau te tillen. Onlangs vond deze plaats in Mumbai.

Heb jij nog een handige tip voor de lezer? Uiteraard! De digitalisering maakt het mogelijk om de afhandeling steeds sneller en efficiënter te verrichten, maar ook voor klanten biedt het veel meer voordelen. Via de Jordex-app is het nieuws namelijk dichterbij dan ooit en zijn de incoterms en contactgegevens inzichtelijk met één druk op de knop.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het importeren van uw goederen? Neem dan contact op met Import Manager Mark van Dartelen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more