Geplaatst op:

Infrastructuurdeal VS biedt kansen

Op 15 november heeft president Biden de Infrastructure Investment and Jobs Act getekend. De komende 5 jaar zal Amerika US$ 550 miljard aan infrastructuur uitgeven.

De ongekend hoge investering van de Amerikaanse federale overheid biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. In een aantal sectoren waar geld voor vrijkomt zijn wij namelijk erg goed. Een terugkerend onderwerp in deze sectoren is klimaatverandering.

Er is één kanttekening; de zogenaamde 'Buy American'-wetgeving die is bedoeld om de binnenlandse productie te bevoordelen. De wetgeving stelt onder meer voorwaarden aan federale aanbestedingen.

Producten en diensten die niet of onvoldoende op de Amerikaanse markt aanwezig zijn worden wel bij bedrijven buiten Amerika afgenomen. Het is aan te raden om met een Amerikaans bedrijf in zee te gaan waarbij het Amerikaanse bedrijf de opdracht aan jou uitbesteedt.

Mogelijke kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn:

• Duurzame, circulaire oplossingen bij het vernieuwen en uitbreiden van de Amerikaanse infrastructuur • Klimaatadaptatie en water • Uitbreiding van het Amerikaanse elektriciteitsnet en het vergroten van de betrouwbaarheid ervan • Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de overgang op elektrische schoolbussen • Koolstofafvang- en opslag en waterstof

Neem voor meer informatie contact op met onze Noord-Amerika specialist Roderik.

Wij gebruiken cookies. Learn more