Geplaatst op:

Infrastructuurdeal VS biedt kansen

Op 15 november heeft president Biden de Infrastructure Investment and Jobs Act getekend. De komende 5 jaar zal Amerika US$ 550 miljard aan infrastructuur uitgeven.

De ongekend hoge investering van de Amerikaanse federale overheid biedt kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. In een aantal sectoren waar geld voor vrijkomt zijn wij namelijk erg goed. Een terugkerend onderwerp in deze sectoren is klimaatverandering.

Er is één kanttekening; de zogenaamde 'Buy American'-wetgeving die is bedoeld om de binnenlandse productie te bevoordelen. De wetgeving stelt onder meer voorwaarden aan federale aanbestedingen.

Producten en diensten die niet of onvoldoende op de Amerikaanse markt aanwezig zijn worden wel bij bedrijven buiten Amerika afgenomen. Het is aan te raden om met een Amerikaans bedrijf in zee te gaan waarbij het Amerikaanse bedrijf de opdracht aan jou uitbesteedt.

Mogelijke kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven zijn:

β€’ Duurzame, circulaire oplossingen bij het vernieuwen en uitbreiden van de Amerikaanse infrastructuur β€’ Klimaatadaptatie en water β€’ Uitbreiding van het Amerikaanse elektriciteitsnet en het vergroten van de betrouwbaarheid ervan β€’ Laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en de overgang op elektrische schoolbussen β€’ Koolstofafvang- en opslag en waterstof

Neem voor meer informatie contact op met onze Noord-Amerika specialist Roderik.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more