Geplaatst op:

Jordex koppel Zesdaagse bekend

Het grootste indoor wielerspektakel van Nederland bestaat 40 jaar. Tijdens deze jubileumeditie prijkt het nationale jonge belofte koppel, - Vincent Hoppezak en Philip Heijnen - met het Jordex logo op de baan.

Hoppezak is geen onbekende van ons. Vorig jaar reed de 24-jarige samen met de Italiaanse sprinttopper Elia Viviani voor Jordex. Met succes, want op dag vier namen ze de leiding, waarna ze op dag vijf in dé gele trui aan de start verschenen.

Met de 23-jarige Philip Heijnen, Nederlands kampioen achter de derny, aan zijn zijde zijn ze tot nu toe het jongste, maar veelbelovende elite koppel van 2023. Heijnen tackelde vorig jaar Niki Terpstra en Elia Viviani in de strijd achter de iconische brommertjes.

De wielrenners hebben al eerder hun krachten gebundeld en behaalden in 2021 als koppel een bronzen medaille op het EK voor renners onder de 23 jaar (U23). Bij voorgaande edities van de Zesdaagse verschenen ze op de baan tijdens de Talent Cup en in 2022 maakten ze afzonderlijk hun debuut bij de elite.

Tijdens de Wooning Zesdaagse komen elk jaar de beste baanwielrenners van de hele wereld bij elkaar in Rotterdam Ahoy. Dit jaar vindt het zesdaagse wielerspektakel van 12-17 december plaats.

Wij gebruiken cookies. Learn more