Geplaatst op:

Kansrijk Afrika

De ontwikkeling van de Afrikaanse economieΓ«n blijven doorzetten. Zo maakt de stad Abidjan in Ivoorkust ruimte voor een nieuwe tweede containerterminal, waardoor er een verbetering van de logistieke infrastructuur zal plaatsvinden.

Afrika is het continent met de snelst groeiende economieΓ«n ter wereld. Om deze economische groei te kunnen bewerkstelligen, is Afrika bezig met een verbetering van de logistieke infrastructuur.

Naast de bestaande containerterminal Abidjan Vridi Terminal, zal er een tweede containerterminal genaamd CΓ΄te d'Ivoire Terminal gebouwd worden. Maandag 5 oktober 2020 zijn BollorΓ© Ports, APM Terminals en de regering van Ivoorkust gestart met de bouw van de containerterminal. Er zullen ongeveer achttien maanden aan vooraf gaan voordat deze nieuwe containerterminal, die een investering van 262 miljard vergt, aangelegd is. De terminal zal onder de naam Ivoriaanse terminal (CIT) in werking treden.

Dankzij de expertise van BollorΓ© Port en APM Terminals zal de nieuwe containerterminal een grotere capaciteit bieden voor de overslag van goederen. Daarnaast zal het de import- en exportgoederenstroom van het land verbeteren en derhalve bijdragen aan het welzijn van de bevolking. De terminal zal onder de strengste milieu- en sociale normen worden ontwikkeld, en streven naar een β€˜Green Terminal’ certificaat.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more