Geplaatst op:

Koninklijk bezoek uit Jordanië

Afgelopen week bracht het Jordaanse koningspaar een bezoek aan Nederland. Naast een ontmoeting met het Nederlandse koningshuis, ondersteunde ze een inkomende handelsdelegatie gericht op tuinbouw en de textielsector.

Op dinsdag 20 maart en woensdag 21 maart heeft Koning Abdullah II van Jordanië met zijn vrouw Koningin Rania een officieel staatsbezoek gebracht aan Nederland. Het officiële bezoek vervangt het eerder voorgenomen staatsbezoek dat in november 2017 zou plaatsvinden.

De landen werken samen aan de stabiliteit van Jordanië en de omliggende landen, onder meer door een handelsmissie. De Nederlandse Export Combinatie (NEC) ontving in opdracht van het Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO)  22 vertegenwoordigers uit Jordanië. Het doel van de Jordaanse handelsdelegatie is kennis en contacten opdoen voor tuinbouw en de textielsector. Door gebruik te maken van nieuwe technologieën en innovaties moet de effectiviteit en productie verhoogd worden.

De Jordaanse overheid ziet graag een hoger tuinbouwproductiviteit omdat op dit moment gewassen en granen wordt geïmporteerd. Daarnaast is de bevolking in een relatief korte periode flink toegenomen door de toestroom Syrische vluchtelingen, waardoor de vraag naar voedsel is gestegen.  Met name de grote droogte en het verlies van water door inefficiëntie is een belangrijk onderwerp. Op dit moment gaat hierdoor veel verloren.

Bent u al actief in Jordanië? Neem voor meer informatie contact op met Kim Mulder.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more