Geplaatst op:

Logistieke problemen VS hopen zich op

De logistiek in de VS loopt allesbehalve op rolletjes. Naast de beperkte scheepscapaciteit is er een tekort aan vrachtwagens en congestie op het spoor. Vertragingen ontstaan en prijzen schieten omhoog.

Er is een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs in de VS. Dit in combinatie met het grote importvolume maakt dat containers blijven staan en de export niet binnen kan komen. Prijzen stijgen doordat vrachtvervoerbedrijven toeslagen rekenen.

De grote spoorwegknooppunten Chicago, Columbus en Los Angeles worstelen met congestie en Philadelphia en Charleston hebben een enorm tekort aan beschikbare chassis. Op deze locaties is het lastig om containers op tijd op te halen en af te leveren.

In de havens zorgen hoge importvolumes en personeelstekorten voor vertragingen. Vooral aan de westkust in de havens Los Angeles, Long Beach en Seattle kunnen de wachtdagen oplopen tot veertien dagen. Aan de oostkust is dit een stuk minder, één à twee dagen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more