Geplaatst op:

Long Beach heeft recordmaand

Met een overslag van 726.000 TEU heeft de haven van Long Beach dit jaar de beste augustusmaand ooit gedraaid. Dit is ruim 9% meer dan 2019.

Augustus is de start van het jaarlijks piekseizoen dat tot en met oktober loopt. In deze periode worden kerstspullen aangevoerd. De overslag in juli van 753.000 TEU was nog hoger dan augustus, echter lag dit, net zoals de maanden ervoor, slechtsΒ 1% onder het aantal TEU van vorig jaar.

Directeur Mario Cordero vindt het nog te vroeg om te zeggen dat de haven de coronacrisis te boven is, maar hij heeft goede hoop. "De onzekerheid ​​in de internationale handel en de nationale economie blijft voortbestaan. Augustus was een geweldige maand voor de haven, maar we moeten waakzaam blijven over de blijvende gevolgen van de wereldwijde pandemie", zegt hij in een toelichting op de cijfers.

De geschiedenis van de Amerikaanse haven aan de Westkust gaat 109 jaar terug. Long Beach is uitgegroeid tot één van de grootste containerhavens van de VS. Het is een belangrijke doorvoerhaven voor goederen die vanuit of naar Azië vervoerd worden.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more