Geplaatst op:

Management Port Sohar in Rotterdam

Afgelopen week was het management van Port Sohar, Oman op bezoek in Rotterdam. EMEA specialisten Jaap van Dam en Kim Mulder-Romeijn spraken met hen over de laatste ontwikkelingen.

De haven van Sohar is gelegen in de Golf van Oman, vlak voor de Golf van Hormuz. In 2004 werd de eerste lading van schepen verwerkt en sindsdien is Port of Sohar alleen maar gegroeid. In maart 2016 zijn vier nieuwe kranen geplaatst. Naast de drie grootste clusters; logistiek, petrochemie en metalen is een vierde cluster voor het afhandelen van agricultural bulkgoederen in ontwikkeling. Hier wordt meer aandacht aan besteed nu de Omaanse overheid zich focust op de voedselreserves en het zeker stellen van de voedselveiligheid.

Port Sohar biedt alle faciliteiten die een overslaghaven, ook wel transhipment genoemd, nodig heeft. Momenteel dienen hier vooral veel havens in de Verenigde Arabische Emiraten voor, maar door de jaren heen hebben zij te kampen met ruimtetekort. Port Sohar ziet hier een rol voor zichzelf weggelegd door de faciliteiten aan te bieden om transhipments in de gehele Golf regio te regelen.

Niet alleen de capaciteit, maar de hele haven ontwikkelt zich in rap tempo.Β Er worden meer directe diensten aangeboden en rederijen meren vaker aan. De freezone, warehousing en infrastructuur zijn volop in ontwikkeling. Zo wordt er nog steeds druk gewerkt aan de weg- en treinverbindingen met onder andere Saudi-ArabiΓ«.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more