Geplaatst op:

Meer behoefte dierlijke eiwitten Tanzania

De jonge bevolking en de groeiende economie maken de voedselzekerheid, naast het beΓ«indigen van honger, een enorme uitdaging in Tanzania. De pluimveesector is een markt die snel groeit en waar Nederlandse ondernemers op in kunnen spelen.

Tanzania heeft meer dan 50 miljoen inwoners waarvan het merendeel jongeren. Door de verstedelijking, een groeiende middenklasse, het toenemend aantal restaurants en de behoefte aan dierlijke eiwitten, is er meer vraag naar pluimveeproducten. Dat creΓ«ert duidelijke kansen voor de productie van kippen en pluimveevoeding voor de lokale markt.

De prijs van een kilo kippenvlees Γ‘ €2,50 is evenveel als het gemiddelde dagloon in de grote stad Dar es Salaam. Dit komt voornamelijk door de hoge kosten van pluimveevoeding, die bestaat uit 70% van de totale productie. Daarnaast wordt er lokaal erg weinig geproduceerd. Om de lokale productie te stimuleren heeft de overheid een algemeen verbod gelegd op de import van pluimveeproducten.

Er is behoefte aan ontwikkeling en professionalisering van de lokale pluimveesector. Iets waar het Nederlandse bedrijfsleven aan kan bijdragen. Voor het opschalen van de pluimvee-industrie in Tanzania is er een integrale aanpak nodig, van begin- tot eindproduct.

Denk aan fabrieken die het vlees verwerken en koelfaciliteiten voor het stukje transport van de fabriek naar de markt, maar ook de productie van pluimveevoeding. Om de prijzen van pluimveevoeding beter te controleren, zijn betere post-harvest, opslag- en koelingsfaciliteiten nodig.

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more