Geplaatst op:

Nederlandse Douane hanteert nieuwe invoerprocedure

De Nederlandse douane heeft met ingang van 1 oktober het CVB (container vrijgave bericht) ingevoerd voor invoer aangiften. Dit is van toepassing op alle aangiften van goederen die per schip van buiten de EU komen.

De nieuwe toepassing houdt in dat de aangifte ten invoer de pre-douaneregeling elektronisch vereffent, terwijl dit voorheen handmatig door de douane werd gedaan. De aangifte mag daarnaast ook niet worden ingediend voordat de lading ook effectief gelost is en op EU bodem staat.

De inklaring moet bij invoer 100 procent correct verwijzen naar de voorafgaande douaneregeling. Dit is meestal het manifest gebaseerd op gegevens van de Bill of Lading. Als er een mismatch is tussen de gegevens in de aangifte en het douanemanifest, wordt de invoeraangifte automatisch afgewezen door de douane en vindt er geen douanevrijgave plaats.

Het is daarom extra belangrijk dat wij alle informatie tijdig ontvangen zodat wij alle documentatie vooraf kunnen controleren t.o.v. het manifest om vertraging tijdens inklaring te voorkomen en eventuele aanpassingen in het manifest in een zo vroeg mogelijk stadium te kunnen aanvragen bij de betreffende rederij.

Het CVB is voor nu nog niet van toepassing voor inkomende zendingen via de lucht, per trein of over de weg.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met onze Customsafdeling.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more