Geplaatst op:

Nieuwe brug naar binnenterminals Long Beach

Om toegang tot de binnenhaven van Long Beach te vergroten is de in 1986 gebouwde Gerald Desmond Bridge vervangen. De nieuwe brug vergroot ook de voertuigenstroom tussen de havens van Los Angeles en Long Beach.

Met de nieuwe brug kunnen ook de grotere schepen de binnenterminals van Long Beach bereiken.Β  Terwijl de Gerald Desmond Bridge een vrije hoogte van 47 meter had, heeft de nieuwe brug een doorvaarhoogte van 62 meter.

De haven van Long Beach ligt naast de haven van Los Angeles en is een belangrijke doorvoerhaven voor lading naar en vanuit AziΓ«. Met de nieuwe brug is de capaciteit voor het wegverkeer tussen de twee havens vergroot.

De bouw van de brug is in 2013 al gestart. Oorspronkelijk zou deze in 2016 opengesteld worden, maar dit was niet haalbaar. Het project is uiteindelijk vier jaar later en vijftig procent boven budget opgeleverd.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more