Geplaatst op:

Nieuwe recordschepen in aantocht

ONE zal zes recordschepen in de vaart nemen voor de komende vijftien jaar. De schepen hebben een capaciteit van maar liefst 24.000 TEU en zijn daarmee de grootste ter wereld.

De Japanse rederij heeft een intentieverklaring getekend met de Japanse scheepswerf Shoei Kisen Kaisha die de schepen laat bouwen door Imabari Shipbuilding en Japan Marine United Corporation. De oplevering staat gepland voor 2023 en 2024. ONE zal de schepen voor minstens vijftien jaar charteren.

Dankzij een aangepast ontwerp van de romp kan er meer dan 24.000 TEU aan boord geladen worden. Het grootste schip ter wereld is momenteel de HMM Algeciras, met een capaciteit van 23.964 TEU. Het ultramodern rompontwerp zorgt ook voor minder brandstofverbruik. De schepen worden niet aangedreven op LNG, maar zijn wel voorzien van scrubbers om aan de nieuwste uitstooteisen te voldoen.

De Duitse alliantiepartner van ONE, Hapag-Lloyd, heeft een contract getekend met de Zuid-Koreaanse werf Daewoo voor zes megaschepen. De schepen met een capaciteit van 23.500 TEU worden aangedreven op LNG en dit jaar nog in de vaart genomen.

De nieuwe schepen van ONE en Hapag Lloyd worden ingezet op de Far East en Noord-Europa dienst. Dit wordt de derde loop van The Alliance.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more