Geplaatst op:

Nieuwe regels Bill of Lading India

Per 1 april 2018 heeft de Indiase douane nieuwe regels geΓ―ntroduceerd voor het opmaken van de Bill of Lading (B/L). De regelgeving geldt voor alle verschepingen met de bestemming India.

Alle Bills of Lading dienen voorzien te zijn van de volgende informatie:

GSTIN-nummer van de importeur (Goods and Services Tax number)
IEC-nummer van de importeur (Importer and Exporter number)
Het officiΓ«le e-mailadres en de contactgegevens van de importeur

In juli 2017 is de Goods and Services Tax (GST) ingevoerd; de grootste belastinghervorming in India ooit.

Wij verzoeken u om bovenstaande informatie in uw B/L-instructies te vermelden. Indien de informatie ontbreekt op het cognossement kan de douane boetes opleggen aan de exporterende partij.

Voor meer informatie over de nieuwe regels of het opmaken van uw B/L-instructie, kunt u contact opnemen met onze Customer Service afdeling.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more