Geplaatst op:

Nieuwe vereisten voor export van vis naar China

De export van vis en visproducten naar China brengt nieuwe vereisten met zich mee. China accepteert vanaf nu alleen vis-gerelateerde lading met vermelding van de hele keten op het certificaat.

Door de gewijzigde voorwaarde voor het certificaat hebben Nederlandse reders de export van vis-gerelateerde producten naar China opgeschort. China vereist vanaf nu vermelding van de hele keten op het certificaat.

De export van vis en visproducten naar China is dus mogelijk mits de instructie voor het certificaat gevolgd is. Voldoet het certificaat niet aan de vereisten, dan kan er geΓ«xporteerd worden, maar op eigen risico. De NVWA herziet momenteel welke opmaak van het certificaat werkbaar zou zijn. Zo'n certificaat omschrijft de voorwaarden die worden gesteld aan de invoer in China, de controles die de NVWA hiervoor moet uitvoeren en de gegevens die het bedrijfsleven moet aanleveren aan de NVWA. Wij informeren u te zijner tijd graag over de ontwikkelingen rondom de instructie die de NVWA oplegt.

Heeft u vragen over de export van vis en visproducten naar China? Neem dan contact op met onze Sales Key Account Annette den Breejen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more