Geplaatst op:

Palletisatiebeleid Nigeria

Verscheept u goederen naar Nigeria? Dan dient u er rekening mee te houden dat er sinds december strengere eisen gelden voor het palletiseren van containers. Ontdek hier de gewijzigde instructies.

Het Nigeriaanse federale ministerie van FinanciΓ«n heeft het palletisatiebeleid gewijzigd, als gevolg van een reeks klachten en verzoeken afkomstig van het handelspubliek. Het handelsbeleid is aangepast om het zakendoen met Nigeria te vergemakkelijken.

Wij hebben de laatste en gewijzigde instructies waaraan moet worden voldaan, voor u op een rijtje gezet:

Alle gecontaineriseerde lading die Nigeria binnenkomt moet voldoen aan:

De internationale normen voor het verpakken, vullen en laden van containers
De specifieke verpakkings- en stapelstandaarden die zijn voorgeschreven door de oorspronkelijke fabrikant van het product


Lege stapels of het laden zonder pallets van gecontaineriseerde lading is aanvaardbaar mits deze voldoen aan de criteria uit punt 1.
Met uitzondering van gebruikte auto's en zware machines, moeten losjes verpakte nieuwe of gebruikte artikelen zonder het laad- en verpakkingsvoorschrift van de fabrikant, worden verpakt in overeenkomstige kratten of dozen met a-top pallets.
Verder wordt geadviseerd alle goederen in containers netjes te laden op een manier die de veiligheid bij het hanteren bevordert en snel onderzoek en opruiming in de havens door de Nigeria Customs Service mogelijk maakt.
Bij niet-naleving van de bovenstaande bepalingen, ontworpen voor een naadloos implementatiebeleid, zal de Nigeria Customs Service sancties opleggen.
Goederen waarvoor formulier β€˜M’ al vΓ³Γ³r de ingangsdatum van 1 januari 2018 is vastgesteld, hebben vrijstelling van het palletisatiebeleid tot 31 maart 2018.

Heeft u nog vragen over het verpakken van uw pallets? Neem dan contact op met onze Afrika specialist Joey Verbrugge.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more