Geplaatst op:

Politieke instabiliteit Afrikaanse landen

Hoewel Afrika gezien wordt als één van de grootste groeimarkten ter wereld, blijft de politieke situatie zorgelijk. In Kenia en Nigeria is de situatie al langere tijd instabiel, maar nu ook in Gambia en Congo.

Gambia Na de presidentsverkiezingen in Gambia begin december, verloor president Yahya Jammeh zijn positie. Ondanks de overwinning van oppositieleider Adama Barrow legde dictator Yahya Jammeh zich niet neer bij deze nederlaag en weigert af te treden.

De ECOWAS-leiders (Economic Community of West African States), waaronder president Muhammadu Buhari van Nigeria en president John Mahama van Ghana, zijn bijeengekomen om de situatie in Gambia te bespreken. Volgens een officiële mededeling zullen zij de nodige maatregelen treffen om de verkiezingsuitslag te handhaven.

Congo De presidentverkiezingen in Congo hebben opnieuw geleid tot heel veel onrust in het land. Volgens de officiële uitslag won president Joseph Kabila met bijna 49 procent van de stemmen. Echter heeft oppositieleider Étienne Tshisekedi, die een derde van de kiezers achter zich zou hebben, zichzelf ook tot winnaar uitgeroepen. Hij boycot het parlement.

Europese waarnemers hebben grote vraagtekens gezet bij het resultaat van de verkiezingen ten gevolge van de talrijke onregelmatigheden en fraude. Dit heeft geresulteerd in een aantal onrustige en gewelddadige dagen in de Congolese hoofdstad Kinshasa. De internationale handel heeft daardoor een aantal weken stilgelegen. Momenteel hervat het openbaar leven zich langzaamaan.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more