Geplaatst op:

Reduceren van olieproductie; positief?

De leden van de organisatie van olie-exporterende landenΒ (OPEC) zijn overeengekomen dat ze hun verschillen opzij moeten zetten om de olieproductie verder te reduceren om de prijzen te laten stijgen.

Door de hogere olieprijzen zouden ook de budgetten voor investeringen moeten stijgen om zo de Golfstaten een duwtje in de rug te kunnen geven om uit de economische crisis te komen. Met name grote investeringsprojecten staan nu al geruime tijd geparkeerd.

Alhoewel elke GCC (Gulf Cooperation Council) land een eigen diversificatieplan heeft om minder afhankelijk van de olie te worden, blijft oliegeld een belangrijke motor achter nieuwe projecten en ontwikkelingen.

Nu is de vraag hoe lang de deal van de OPEC-leden standhoudt en welke effecten dit teweeg brengt. Is het terugbrengen van de olieproductie voor u van positief belang? Bekijk hier de geplande olieproductie per dag voor het eerste halfjaar van 2017 van MEED Oil & Gas Business Review.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more