Geplaatst op:

Reeferspecialist

Ferdi kennen jullie waarschijnlijk al. Hij schitterde in onze nieuwste film Keep it Cool. Maar we hebben meer specialisten in huis. Sinds ons bestaan verschepen we al reefers.

In 1966 deed het eerste containerschip Fairland de haven van Rotterdam aan. Het schip kwam uit Amerika via de Atlantische dienst en had een capaciteit van 226 containers. De containers hadden toen niet de afmetingen zoals we die nu kennen. Standaardafmetingen kennen we pas vanaf 1980.

Drie jaar later al werden de eerste containerschepen met een koelsysteem opgeleverd door een voor ons niet onbekende rederij; Overseas Containers Limited (OCL), nu OOCL. De schepen hadden koelsystemen voor porthole-containers, ook wel bekend als conair-containers. Deze beschikten niet zoals de containers van nu over een eigen koelsysteem en zijn inmiddels zeldzaam.

Sinds de oprichting van Jordex in 1987 verschepen wij alle soorten containers waaronder reefers. Toen koelcontainers in opkomst kwamen en een groot deel van de markt wonnen, zijn wij ons hier verder in gaan specialiseren. Ferdi werkt inmiddels vijf jaar bij Jordex en heeft ook ons aandeel in reefermarkt laten groeien.

Hij wordt hierin bijgestaanΒ door Robin van der Maden en de rest van het export en sales team. ZijΒ blijven dagelijks up-to-date qua kennis om de vele reefertransporten probleemloos door te laten stromen.

Vanaf volgende maand mogen wij een echte rot in het vak in ons reefer team verwelkomen. Annette den Breejen heeft haar eerste ervaringen met het verschepen van bevroren vis opgedaan bij Datema waar ze ruim vijftien jaar heeft gewerkt. Na daarna vijftien jaar met veel plezier bij Eimskip gewerkt te hebben, begint ze 1 december bij Jordex om nog meer focus op het verschepen van temperatuurgevoelige goederen zoals bevroren vis te leggen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more