Geplaatst op:

Samen doelen stellen

Jorn Bakker is klinisch inspanningsfysioloog bij BeLife Human Performance Center. Afgelopen jaar heeft hij de medewerkers van Jordex intensief begeleid tijdens het Jordex Vitaal programma. Jorn Bakker vertelt wat het Jordex Vitaal programma precies inhoudt en welke trainingsmethode hij heeft gebruikt.

Het Jordex Vitaal programma is een fysiek programma om de werknemers van Jordex beter te laten presteren op hun werk. De deelnemers worden fitter, zowel op het werk als privΓ©, waardoor het ziekteverzuim afneemt. Het programma bestaat uit een kick-off, screening, workshops en trainingen.

Iedere deelnemer is bij de start van het programma uitgebreid gescreend om de veiligheid en de behandeldoelen vast te stellen. De screening bestaat uit een inspanningstest, een functional movement screen (FMS test) en een bloedtest. De inspanningstest meet het maximale zuurstofopnamevermogen waarmee de conditie van de deelnemer wordt vastgelegd. Een functional movement screen test de beweegoriΓ«ntatie en –coΓΆrdinatie en uit de bloedtest blijkt of de deelnemer afwijkende orgaanfuncties heeft en controleert de voedingstatussen zoals cholesterol of bloeddruk.

Na de screening begint de trainingsperiode van tien weken. Een wekelijkse training met een op maat gemaakt programma, in combinatie met de Fitbit (wearable) verbetert de conditie, beweegoriΓ«ntatie en –coΓΆrdinatie en de voedingstatussen. Jorn zijn trainingsmethodes voor het Jordex Vitaal programma zijn HIIT (High Intensity Interval Training) en Sprint Interval Training. Tijdens HIIT wordt de conditie, die meetbaar is dankzij de Fitbit en de doelen die gesteld zijn tijdens de FMS getraind. Het doel van de Sprint Interval Training is het opbouwen van conditie waardoor de zuurstofopname verbetert en de ventilatoire drempel verhoogt.

Na tien weken wordt er gekeken of het programma resultaat heeft geboekt. Er wordt opnieuw een inspanningstest en Function Movement Screen gedaan.

Ik ben erg verrast over de resultaten van het Jordex Vitaal programma. De deelnemers hebben veel progressie laten zien. Fitte medewerkers passen bij een bedrijf als Jordex. Jordex doet er alles aan om zijn medewerkers fit en gezond te houden en - waar mogelijk is - nog fitter te maken. Zo hebben zij een uitgebreide trainingszaal, verzorgde (gezonde) lunch en trainers die langs komen om training te geven. Mede dankzij de aangeboden faciliteiten zijn de medewerkers van Jordex gemotiveerd om aan hun gezondheid te werken.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more