Geplaatst op:

Somalië krijgt een logistieke hub

Berbera Port in Somalië timmert letterlijk en figuurlijk hard aan de weg om een belangrijke hub te worden. Naast een nieuwe verbindingsroute om de haven met Ethiopië te verbinden, is de containerterminal zelf ook in ontwikkeling.

DP World en het Ministerie van Transport in Ethiopië hebben een overeenkomst ter waarde van 1 miljard dollar gesloten voor de ontwikkeling van een verbindingsroute tussen Ethiopië en de haven Berbera. De route sluit aan op de 250 kilometerlange snelweg waarvan de bouw in 2019 van start ging. De corridor moet enorme economische voordelen voor Ethiopië opleveren en de ambitieuze ontwikkelingsplannen ondersteunen.

De havenexploitant uit Dubai investeert momenteel ook 440 miljoen dollar om de capaciteit van Berbera Port te vergroten tot 2 miljoen containers per jaar. Er wordt een kade van 400 meter gebouwd, de opslagruimte wordt met 250.000 meter uitgebreid en moderne apparatuur wordt aangeschaft. De eerste fase is bijna voltooid. De eerste kranen zijn vorige maand geleverd, waarmee Berbera Port in staat is grotere containerschepen af te handelen.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more