Geplaatst op:

Spring Thaw Canada 2019

Bij de overgang van winter naar lente dooit het vaak zo hard, dat het wegennetwerk aangetast wordt. Om schade te beperken mag er minder geladen worden dan normaal.

Tijdens de jaarlijkse zogeheten Spring Thaw periode voert de Canadese overheid restricties in op het maximum laadgewicht. De gewichtsrestricties zijn van toepassing op al het voor- en natransport per truck in de provincie Quebec, Canada. Het maximum te laden gewicht verschilt per container en per rederij. De lading dient gelijk over de containervloer verdeeld te worden. Dit is de verantwoordelijkheid van de aflader.

De periode loopt dit jaar van 25 maart tot en met 7 juni en heeft drie dooizones.

Zone 1; maandag 25 maart (00:01) tot vrijdag 24 mei (23:59)
Zone 2; maandag 1 april (00:01) tot vrijdag 31 mei (23:59)
Zone 3; maandag 8 april (01:01) tot vrijdag 7 juni (23:59)

Voor vragen kunt u terecht bij Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more