Geplaatst op:

Spring Thaw periode Quebec

Bij de overgang van winter naar lente dooit het in Canada zo hard, dat het wegennetwerk wordt aangetast door de overmatige hoeveelheden smeltwater. Om de schade zo veel mogelijk te beperken heeft elke Canadese provincie een jaarlijks 'Spring Thaw' beleid.

De jaarlijkse Spring Thaw-periode in Quebec is dit jaar van 5 maart tot 25 mei. Gedurende deze periode zijn door hetΒ lagere draagvermogen van het wegennetwerkΒ de restricties voor het laadgewicht van vrachtwagens aangepast.

Er zijn drie dooizones:

Zone 1; maandag 5 maart (00:01) tot vrijdag 4 mei (23:59)
Zone 2; maandag 19 maart (00:01) tot vrijdag 18 mei (23:59)
Zone 3; maandag 26 maart (01:01) tot vrijdag 25 mei (23:59)

Bekijk het achtergrondrapport van het Ministerie van Quebec voor meer informatie en de exacte laadrestricties. Voor vragen kunt u terecht bij Noord-Amerika specialist Roderik van Rosse.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more