Geplaatst op:

Status schepen Hanjin

Ondanks dat Hanjin in Zuid-Korea en Singapore een zogenaamde 'stay order' heeft dat tegen beslaglegging moet beschermen, zijn er twee schepen gearresteerd, wat het totaal op zes brengt. Uit de scheepslijst die is gepubliceerd op de website van Hanjin blijkt datΒ de 'Hanjin Xiamen' in deΒ havenstad Busan in beslag is genomen.Β Volgens berichtgeving van IHS FairPlay zou het een bunkerleverancier in Zuid-Korea gelukt zijn om gelijk te krijgen van de rechter door erop te wijzen dat het schip onder Panamese vlag vaart. Ondanks dat het schip eigendom is van Hanjin, staat hetΒ geregistreerd op naam van het Panamese bedrijf REF 5 Shipping SA. Vanwege onbetaalde charterkosten heeft scheepseigenaar Rickmers Reederei de 'Hanjin Rome' in Singapore gearresteerd. Sinds 1 september 2016 is er een 'stay order' van kracht in deze haven, echter werkt deze niet met terugwerkende kracht. Naast de bovengenoemde gevallen zijn er vier schepen is de VS gearresteerd. Dit brengt het totaal op zes schepen. Elf schepen liggen er momenteel op zee te wachten op instructies. TweeΓ«nzestig schepen worden of zijn al teruggebracht naar hun eigenaar. Zeventien schepen zijn nog onderweg naar een bestemming om te lossen, waaronderΒ de 'Hanjin Africa' en de 'Hanjin Gold'. Deze zijn beide onderweg naar Hamburg en hebben containers aan boord die voor Rotterdam bestemd zijn. Voor vragen kunt u terecht bij uw JordexΒ contactpersoon.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more