Geplaatst op:

Strenge eisen EX-A document

Het registreren van het uitvoerdocument EX-A was bij veel terminals al een verplichting, maar ook bij de ECT Delta en Euromax moet u er vanaf 15 november aan gaan geloven.

Wanneer u uw goederen vanuit het Europese grondgebied wilt exporteren, is het EX-A document vereist. De container met uw goederen mag de terminals pas betreden als dit document geregistreerd is in Portbase. Deze plicht geldt voor het aanleveren van de container(s) per truck, barge en spoor.

Deze regeling gold al eerder bij de RWG, APM Terminal I en II, maar vanaf half november moet u hier ook rekening mee houden bij de ECT Delta en Euromax.

Wij willen u daarom vragen om de benodigde gegevens tijdig bij ons aan te leveren indien wij uw exportdocumentatie verzorgen, zodat wij kunnen zorgen dat de documentatie opgemaakt en geregistreerd is voordat de container arriveert op de terminal. Behandelt u de documentatie liever zelf? Dan willen wij u erop wijzen om de exportdocumenten vroegtijdig te registreren in Portbase, om wachturen op te terminals te voorkomen.

Heeft u vragen over het opmaken, aanleveren of registreren van het uitvoerdocument? Neem dan contact op met onze Customer Service of Intermodal Department.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen Israël.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more