Geplaatst op:

Logistieke problemen VS hopen zich op

Succesvol zakendoen in Canada? Met deze do's and don'ts kom je een heel eind!

Do's:

  • Profiteer van de goede relatie die Canada en Nederland in de loop van de jaren hebben opgebouwd. De rol die Canada speelde tijdens de bevrijding van Nederland tijdens WO II is hier de fundatie voor.

  • Begin een meeting met wat smalltalk over bijvoorbeeld de nummer één sport van Canada om het ijs te breken: ijshockey of Lacrosse, een populaire zomersport. Je hier van tevoren over inlezen, is wel een pre.

  • Spreek een woordje Frans. Canada is een tweetalig land. Naast Engels spreken de inwoners van Quebec hoofdzakelijk Frans.

  • Wees punctueel. Kom op tijd of liever nog te vroeg, plan afspraken ruim van tevoren in en bevestig afspraken een paar dagen van tevoren. Canadezen zijn erg stipt.

Don'ts

  • Canadezen zijn belangstellende, beleefde en open handelspartners. Maar pas op, wees niet te direct, dat kan onsympathiek overkomen.

  • Scheer Canadezen en Amerikanen niet over één kam. Ondanks dat ze allebei in Noord-Amerika liggen, zijn het twee verschillende landen met eigen gewoontes en tradities.

  • Nodig zakenpartners niet uit voor een diner, maar voor een lunch. Omdat Canadezen vroeg beginnen, behoort een ontbijtafspraak ook zeker tot de mogelijkheden. Zakendiners zijn niet gebruikelijk.

  • Kom niet binnen met natte schoenen. Neem een tweede paar mee zodat het natte paar in de garderobe achtergelaten kan worden.

Laatste nieuws

donderdag 04 juli 2024

Logistieke begrippen en afkortingen deel VII

De meeste goederen die wereldwijd vervoerd worden over zee, gaan in standaard 20FT en 40FT containers. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende types co

dinsdag 02 juli 2024

Uitbreiding team Jordex: Dion en Jordan

Vorige maand hebben wij twee nieuwe collega's mogen verwelkomen. Dion Maat is als accountmanager op onze exportafdeling gestart en Jordan Bakker operationeel

dinsdag 02 juli 2024

Houthi's blijven zeeschepen aanvallen

Sinds november vallen de Houthi’s de internationale scheepvaart in de Rode Zee aan als steunbetuiging voor de Palestijnen in hun strijd tegen IsraΓ«l.

dinsdag 02 juli 2024

Jordex Air bestaat 5 jaar!

Zo kijkt Jan Dits (General Manager) terug op het afgelopen jaar en dit kun je de volgende 5 jaar van hem en zijn team verwachten!

dinsdag 02 juli 2024

Capaciteit Panamakanaal weer verhoogd

Vanaf 5 augustus komt er een extra boekingsslot voor het Panamakanaal en wordt de toegestane diepte in de Neopanamax-sluizen verhoogd.

donderdag 27 juni 2024

Storingen douanesystemen

De meest gebruikte douanesystemen (DMS, AGS en NCTS) lagen er de afgelopen maanden herhaaldelijk uit. De Douane werkt aan een noodprocedure.

dinsdag 04 juni 2024

Record capaciteit vloot megacontainerschepen

De internationale vloot van containerschepen is een nieuwe mijlpaal gepasseerd. De 186 megacontainerschepen zijn samen goed voor 4 miljoen teu.

dinsdag 04 juni 2024

Alpe d'HuZes '24: zo zeker als tweemaal twee vier is

CEO Ruud Maaskant, COO Wesley Lems en JPC directors Rory Lems en Gerben Langstraat gaan samen met het team van de Rotterdam Fund Racers de koers hard maken.

Wij gebruiken cookies. Learn more